Lättare att bränna fett med periodisk fasta?

Någonting jag ständigt kommer tillbaka till är det här med periodisk fasta. Jag har kört det fram och tillbaka i många år nu och varje gång jag återkommer till det så blir jag förvånad över varför jag slutar. Min form är aldrig lika bra som när jag fastar och min kropp mår aldrig lika bra. Kan verkligen inte förstå varför jag överger det. Men det är alltid pga kylan. Fick ett tips för någon månad sen när det fortfarande var kallt att jag skulle koka tevatten och dricka som det är och det hjälpte oerhört mycket. Vad jag menar är att man fryser som en dåre på förmiddagen om man fastar och sitter still. Men såhär känner jag:

  • Fastan gör att min mage mår så jävla bra
  • Fastan gör att jag blir extremt mycket piggare
  • Fastan gör att jag går ner i fett utan att tänka på det.
  • Fastan sparar tid och gör att man slipper laga mat

Så bara på dom här punkterna kan man ju tycka att det inte finns mycket att klaga på. Jag skulle utan tvekan säga att jag bränner mer fett och kommer i bättre form om jag kör periodisk fasta men jag har inga studier eller liknande att referera till. Men jag tycker alltid att egna erfarenheter väger tyngre än studier och ”hur det ska vara”. Har du testat periodisk fasta? Vad tycker du?

Formen nu på lite dryga 89-90kg. Ska se om jag kan få till formen ytterligare nu när jag kunnat börja träna igen

Dagens träningspass är tänkt att bli underkropp och eftersom att jag nu lyft upp alla vikter från friggan till altanen kanske man kan passa på att få lite sol samtidigt. Har kommit igång med mina backintervaller igen som jag påbörjade innan Dante kom. Har ju den mest perfekta backen precis utanför oss med både brant och lite längre men lugnare lutning för alla sorters löppass!

2 thoughts on “Lättare att bränna fett med periodisk fasta?

    1. Kör oftast på känn bara men försöker just nu få i mig 3000-3500 kalorier på en dag ungefär beroende på hur mycket jag rört mig under dagen. En mindre lunch och en rejäl middag kör jag 😀 ibland en barebells milkshake på dagen som mellanmål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *