Projekt: Gå ner tio kg – träning

Jag skrev tidigare lite om kosten nu under min jakt på att gå ner tio kg och om ni inte läst den än kan ni klicka på länken så kommer ni dit. Jag tänkte nu skriva lite lätt om hur jag ser på träningen under diet. Det är som vanligt mina åsikter och vad som funkar för mig men alla är vi olika. En del människor klarar av mer träning och andra behöver mindre.

Jag lyssnar extremt mycket på min kropp. Förmodligen lite för mycket på senare tid men hellre det än att inte lyssna alls. Jag har provat på det mesta och om det är någonting jag lärt mig så är det att det går skitbra att gå balls to the walls ett tag och köra många långa pass och mycket cardio men vill du ha något annat liv i övrigt så är det ingen hållbar lösning. More is less i många fall. Min personliga åsikt är att formen alltid blir bättre om jag inte kör för mycket. Stress är största fienden för en bra form.

GYM

Min träning just nu består av 1 Benpass, 1 Bröstpass, 1 Ryggpass och sen kör jag antingen axlar/armar separat (blev sjukt sugen på det nu efter helgens tokpass) eller uppdelat i slutet av något pass. Jag tränar två dagar, vilar en och sen tränar jag två dagar och vilar en. Behöver jag vila en dag extra så gör jag det men försöker att inte vila mer än två dagar i rad. Men jag lyssnar mycket på kroppen, det gäller att känna skillnaden på att kroppen behöver vila och att man själv vill vila. Två helt skilda saker.

CARDIO

Konditionsmässigt kommer jag köra minst ett sprintpass av något slag i veckan. Nu var det backintervaller och nästa helg kanske det blir på korta sprintar på rak mark eller lite längre 400m intervaller exempelvis. Sen promenerar jag ute om jag hinner någon gång i veckan och kommer köra efter gympasset dom dagarna jag har tid för det. Låter dieten och gymmet sköta formen.

Är inte så mycket svårare än sådär. Jag kör som ni märker inte speciellt strikt utan kör väldigt mycket på känn. Försöker köra nån basövning varje pass och sen vill jag alltid ha en skön, men helst helt insane, pump. Det är ett gött kvitto för att jag gjort någonting rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *