Ätardagar

Men vad är det här?? Igår innan vi somnade kände både jag och Angelica av en lite irriterande känsla i halsen och under natten vaknade jag sjuhundra gånger och störde mig på det. Jag tror jag både snarkade sönder och typ andades in hela vårt hus luft i varje andetag för min mun var torrare än torrast när jag vaknade. Usch. Känns lite bättre nu men blir absolut ingen träning idag. Varför ska det alltid ligga och vara sådär på kanten till att man blir sjuk? Bryt ut ordentligt eller stick härifrån. Blä

Någonting positivt och ganska sjukt egentligen är att jag vägde 96 imorse! Eller 96.1 om man ska vara petig. Min absoluta toppvikt när jag ställde mig på vågen för någon månad sen var 106.8 men då kan man ta i åtanke att det var med mat i magen och senare under dagen. Man kan ju lätt diffa något kilo från morgon till kväll. Men sjukt ändå! Tio kilo på typ 2-2.5 månader är inte fy skam.

Jag är riktigt kass på att faktiskt äta under helgerna och jag tror att det är det som gjort att jag stått stilla i 2-3 veckor innan det här. Kroppen har ett hormon i kroppen som heter Leptin som styr bland annat fettförbränningen och det hormonet minskar ju hårdare du dietar. Går inte in på det så mycket mer då jag inte är någon expert men kort och gott kan man sammanfatta det med att låga leptinnivåer gör det svårare att förbränna fett. Det är därför ätardagar oftast är en bra sak av anledningen att höja leptinnivåerna igen. Däremot tycker jag inte att det är ett tillfälle att gå loss på allt man ser då det endast krävs en ganska liten ökning av framförallt kolhydrater för att boosta det här igen. Så typ någonstans runt kaloribalans + 10-20% räcker.

Förra veckan när jag hade typ 3-4 dagar av ganska mycket mat gjorde nog susen för min ämnesomsättning. Vilade från gymmet då jag inte mådde helt hundra och åt bra mat men mer än vanligt. Formen blir blöt i typ 2 dagar efter men sen släpper det på igen. Så ingen ide att stressa upp sig för att det ser ut som om man gått upp ett par kilo igen. Det försvinner, sålänge du inte faktiskt åt för ett helt sällskap.

Så står man helt stilla i någon vecka är det inte en dum ide att nollställa kroppen genom att äta ”normalt” i några dagar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *