Att sluta amma

Nu låter det ju på rubriken som att det är jag som slutar amma men ni fattar poängen! Angelica har ammat sen Dantsson kom och det är nu redan 6 månader sen. Nätterna har gradvis blivit jobbigare och jobbigare för henne och i natten till i måndags för en vecka sen kände vi att nu är det nog dags. Sen dess har vi kört på flaska. Han har senaste tiden ratat flaskan totalt när vi försökt ge ersättning på kvällarna för att han ska sova djupare men vi tänkte att han får gnälla lite.

Första dagen: gick förvånansvärt bra faktiskt. Jag var på jobbet men fick updates under dagen och han ville inte ha flaskan men man kunde lura han lite med favoritklämmis på själva flasknappen så gick han med på några klunkar. Vi tänkte att nu kommer garanterat natten bli förjävlig men den gick också förvånansvärt lätt. Vi bestämde att jag sover med Dante så han inte kan dra sig mot någon tutte mitt i natten och Angelica får sova på soffan och efter lite gröt gick vi in och försökte varva ner. Det tog ett litet tag att få han att somna genom att bara gunga runt istället för att tuttas till sömns men när han väl somnat så tänkte jag att jag låter han sova på mitt bröst första natten. Först sov han nästan 3 timmar i sträck och sen vaknade han kanske en gång i timmen men då räckte det ofta med att jag bara satte mig upp i sängen och gungade han lite så somnade han om på några sekunder. Totalt var jag uppe och gick 2-3 gånger nån minut bara så sov han sen. Vi slutar nu också helt med mat på natten så han fick lite vatten bara och det verkade räcka. Tutten har mest varit en snuttegrej på nätterna förmodligen mer än mat.

En vecka senare: så går nätterna lättare och lättare. Man märker tyvärr att han är lite gnälligare när Angelica sover bredvid och vill åt tutten så tills att han har kommit in i det här nya så får hon sova på soffan. Angelica ligger fortfarande vaken större delarna av natten men det tror vi beror på övertrötthet. Det är ju lite som med bebisar också att om man håller dom vakna lite för länge så blir dom inte trötta utan snarare helt speedade, vilket är övertrött. Sjuk respons på kroppen i ett sånt läge. Men det är jag jävligt glad för för trots lite mindre sömn så är man ändå förvånansvärt pigg på dagarna. Sen slocknar man visserligen duktigt tidigt på kvällen men ändå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *