Kan folk sluta gnälla?

Herregud vad less jag börjar bli på folk som inte kan göra något annat än att gnälla. Vart man än vänder sig så är det gnäll i någon form. Det kan vara i kommentarerna på folks bilder på Instagram, på facebookinlägg eller på bloggar. Spelar fan ingen roll. Jag läste häromdagen att någon fått åka med en buss som var ”Ej i trafik” i några hållplatser och denna person tackade chauffören öppet på Facebook. Vad är då det första någon sorglig människa ska kommentera? Jo, ”han begick tjänstefel där, så får man inte göra”… men lägg neeeer! Chauffören hade väl bara helt enkelt ett hjärta och inte ville låta den där stackars människan stå där helt själv i kylan. Hur jävla svårt ska det vara att bara vara positiv till saker istället för att klanka ner på minsta lilla man kan hitta?

Finns miljarder exempel av såna här händelser och ni behöver inte leta länge för att hitta dom. Ett hett tips är ju att gå in i nån ”Aktuella händelser”-grupp på Facebook så kan du hitta många godbitar. Men för att ni som nu kanske känner er träffade ska lära er hur man kommunicerar med folk kan ni följa det här enkla rådet. Det behövs inte mer:

Ser du någon skriva någonting positivt i sociala medier så måste du faktiskt inte kommentera någonting negativt. Jag lovar! Man måste inte balansera upp det positiva med lite negativt. Låt det positiva sticka ut och dominera. Måste du vara negativ så håll skiten för dig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *