Lunchträning

Att springa iväg på lunchen för att träna har blivit standard nu då det är så jäkla skönt att kunna åka hem och vara klar med allt. Träning är någonting jag gärna vill få in då jag mår oerhört bra av det. Speciellt nu när man faktiskt lyssnar på kroppen. Long gone är dom där dagarna då man knappt orkar gå en promenad men ändå ska man insistera på att gå och gymma. Jag trodde någonstans att det gjorde att man ”stack ut” och att det var vad som krävdes för att ta sig dit man vill. Med tanke på att resultaten blir bättre när jag skiter i att göra det sådär och att man faktiskt mår bra längs vägen så är det inte svårt att välja hur man borde köra. Man vill ju inte bara se bra ut, man vill ju kunna använda kroppen på det sättet som det ser ut att man kan använda den också. Mår inte kroppen bra så mår inte du bra. Det måste vara det viktigaste jag lärt mig under den tiden jag varit inne i fitnessvärlden.

Den absolut viktigaste anledningen till att jag tar mig ner i vikt nu är för att jag vill kunna springa runt i dagar med vårt barn. Jag vet att han inte kommer röra sig speciellt mycket av sig själv men jag ska då fan inte storkna av vare sig att gå i timmar med vagnen om lillen gillar det eller bära han i vårt sele. När jag var som tyngst orkade jag knappt gå upp för backen till huset utan att få årets flås så vill inte ens tänka på hur det hade gått med en barnvagn utöver det. Nu när ett par kg är borta så känner jag redan stor skillnad. Energin i framförallt benen har ökat något enormt. Så jävla skönt!

En liten statusupdate på viktnedgången också: 97.5 har jag tagit mig ner till änsålänge och formen har blivit mycket bättre. Jag tänker alltid att det går så jävla långsamt tills jag inser att jag hållit på i typ 4-5 veckor bara. Har ändå droppat från först 106kg -> 103kg och sedan ner till 97.5kg så det är inte så lite egentligen. Trots att det i början är mestadels vatten som släpper. Men oavsett så är jag nöjd med både hur det går och hur jag mår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *