Nytt hem!

Nu kan man ju lugnt säga att mycket har hänt sen sist. Vi fick nycklarna till vår nya lägenhet för två veckor sen och direkt när dom var i vår hand stack vi till lägenheten. Tyvärr höll dom på och flyttstädade då fortfarande men vi kände att det är fine, vi behövde ändå käka lunch så det blev en sushi på Bonn och en sväng ut till huset för att hämta det lasset med grejer vi hade där. Väl tillbaka i läggan började renoveringen. Här är lite bilder på hur det såg ut först:

Både jag och Angelica är så fruktansvärt less på vanlig parkett så den hade vi först tänkt antingen riva ut eller slipa upp och vitlasera men sen kände vi båda att det är dags att testa på ett täckmålat golv och där blev vi inte besvikna vill jag lova. Taket insåg vi att vi kommer behöva fräscha på då det var gulnat och hade svarta märken här och var. Då dom tidigare ägarna rökte, både inne och på balkongen med öppen dörr så var det mesta lite gulnat och det luktade rök i hela lägenheten trots flyttstäd (så sjukt att det var helt dolt på visningen dock, då märkte vi inte ett smack) så därför kände vi extra mycket att vi målar om allt för att täcka den lukten.

Lister revs ut, lösa tapetbitar revs av och det spacklades lite här och där och till slut kunde vi börja måla. Här är slutresultatet (inte helt klara än dock, lister ska på och sen ska det såklart inredas vidare)

Insåg att dom inte var dagsfärska dom där bilderna då vi även målat taket i samma färg som väggarna i sovrummet nu men det får jag visa sen. Herregud vad jag älskar vår lägenhet!

Jag var hemma en vecka från jobbet för att vi skulle hinna och vi lyckades tajma vår tidsplan ganska bra. Vi hann flytta över alla grejer, måla taket och väggarna i sovrummet och vardagsrummet, slipa och måla golvet och packa upp allt som inte skulle till förrådet. Minst sagt en effektiv vecka. Det var det vi ville ha klart innan jag började jobba igen och jag tror att vi var nöjda halv sex på kvällen dagen innan jag började jobba igen. Nu återstår hallen, mancaven och Dantes rum men det kommer vi ta lite då och då, hallen har vi iofs nästan redan gjort klart också men ändå.

Nu – hard work work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *